Demenssikring

Demenssikring

demensprincipPersonalet modtager besked om at en borger er på et uhensigtmæssigt sted i et valgfrit tidsrum. Eksempelvis, borgeren forlader hovedindgangen om natten. Det kan kombineres med en diskret sikring af udenomsarealer.
Princippet i systemet er at armbåndet som beboeren benytter til af åbne døren til sin private bolig, samtidig kan detekteres af systemets antenner placeret rundt om bygningen.

Én antenne kan dække et område på ca 100 x 100 meter afhængig af lokale forhold. Installationen er derfor særdeles simple og giver mulighed for at opdele udenomsarealerne i forskellige zoner, afhængig af hvor kritiske de er i forhold til den enkelte beboer.

Systemets tryghedsalarm fungerer samtidig i alle zoner med dækning af antennerne.
Opsætningen er særdeles fleksibel, med mulighed for at indstille funktionerne specifikt efter den enkelte borger. Dette i forhold til hvilke zoner der og specifikke tidsrum der er kritiske for den enkelte borger.

Advisering af personalet kan ske via SMS, mail eller fx som "pop-up" besked på en info skærm. 

Modulet er udviklet gennem et tæt samarbejde med Plejehjemmet Solgaven i Mariagerfjord Kommune. Hvor modulet var i test gennem 6 måneder. LabX ved UCN har samtidig bidraget gennem hele projektet.

Læs mere om projektet her:

Link til endelig rapport her:

Citater fra medarbejdere fra den endelige rapport:

"Det, at det giver et øjeblikkeligt signal, når borgerne går ud herfra adskiller demenshegnet fra den teknologi, vi har benyttet os af hidtil 

Demenshegnet, det er med til at forenkle det - ellers ville man typisk have haft en GPS på."

 

"Vi får et signal når dem, vi kan være bekymrede for går ud alene, det er fint. Så ved vi, de er gået, så kan vi have  opmærksomhed på om, de nu lige går runden og kommer ind igen.

Det giver både tryghed, fordi så behøver vi ikke at gå og bekymre os om, om de er der. Vi skal jo ikke nødvendigvis bruge så meget tid på at følge en borger igennem nogle døre, når de selv kan gå igennem.

Det er også en glæde, at kunne give folk den frihed tilbage, så de er selvhjulpne."

 

CareZone Nyhedsbrev

Ønsker du mere info om vores produkter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev:

CareZone Funktioner

CareZone Infrastruktur