Konfigurationer

Konfigurationer

AccessZone Control System tilhører den nye generation af trådløse adgangskontrolsystemer, som kan bruges i alle miljøer. Du kan hurtigt og effektivt kontrollere og spore adgange til de sikrede områder. Det er designet med høj fokus på pålidelighed og brugervenlighed.
AccessZone Control System kan anvendes i næsten ethvert miljø og i mange forskellige systemkonfigurationer og dermed imødekomme kundernes individuelle behov. Det dækker alle scenarier, hvor du kunne ønske dig at forhindre uautoriseret adgang. Hvor du hurtigt og belejligt vil kunne tildele adgang til et begrænset antal brugere og have mulighed for at spore brugeradgang.
AccessZone Control System tilbyder stort set uendeligt fleksible og utallige muligheder.

 

Installationskonfigurationer

AccessZone Control System kan installeres i et næsten uendeligt antal af konfigurationer. Dog anbefales det at alle indendørs systemer installeres med ledningsforbindelser for at undgå interferens, defraction, refraction, fading og multi-path propagation og forstyrelser af eksempelvis WLAN pga. vægge i bygningen etc. Udendøre anvender den et trådløst Bluetooth link for at undgå dyre kabelinstallationer fra port eller bom til bygningen.

 

Nedenfor vises nogle eksempler:

En GateController er forbundet med PcManagement via en krypteret bluetooth forbindelse. Bluetooth bruges også til udveksling af information med brugernes bluetooth nøgler:

System-konfiguration

 

PcManagement er forbundet trådløst med en GateController, der styrer en skydeport og to RS422 (eller LAN) kablede adgangsdøre:

konfig 1

PcManagement er forbundet trådløst med 2 GateControllers, der styrer eksterne skydeporte, 2 interne døre og 2 kablede adgangsdøre via RS422 eller LAN:

konfig 2

Anvendelse af lange kabler og LAN

AccessZone Control System anvendes med meget lange ledninger og LAN (Local Area Network).
AccessZone GateController System kan forbindes med en PC, der kører AccessZone PcManagement System med ledningslængder op til 1.2 km's længde, ved at anvende RS422 standarden. Der kan bruges RS232 kabler til korte afstande op til 5 meter. PC'en, skal også understøtte RS232/RS422 interface. Et USB-to-RS232 adaptor kabel op til 5 meter kan anvendes, såfremt PC'en ikke understøtter RS232/RS422 interface.
Det er også muligt at forbinde AccessZone GateController System til et eksisterende LAN i bygningen. Herved spares trækning af nye kabler. AccessZone PcManagement System forbundet med LAN kan forbindes med AccessZone GateController igennem en virtuel COM-Port på PC'en. Der er således ikke nødvendigt at installere nye og dyre ledninger i bygningen. Med LAN er det også muligt at lave fjern overvågning (WAN) af AccessZone GateController System placeret fjernt fra AccessZone PcManagement System. Man kan dermed styre flere geografiske lokationer fra centralt sted.

 

Dækningradius

AccessZone Control System kan konfigureres til at køre med forskellige dækningradius afhængigt af typen af port, bom eller dørlås. Den nødvendige dækningsradius for en dør, der befinder sig inden døre, vil i de fleste tilfælde, være kortere end for en udendørs port. Dækningsradius kan justeres i AccessZone PcManagement System brugervenlige grafiske brugerflade – nemt og hurtigt.
Dækningsradius opsættes i AccessZone PcManagement System og kan sættes specifikt for hver enkelt AccessZone GateController System. De alsidige konfigurationsmuligheder opfylder alle tænkelige brugerbehov.
Det er med retningsbestemte antenner muligt at opnå endnu længere dækningsradius (valgfrit). Dækningsradius i en retning kan hermed øges til mere end 500 meter og muliggøre sporing af SBD-nøgler i kørende fartøjer på lang afstand.

 

Simple Access Reader

AccessZone Control System er også tilgængelige i form af en Simpel Access Reader. Det unikke Bluetooth ID læses fra SBD-nøgler i nærheden af AccessZone GateController og sendes til AccessZone PcManagement System indeholdende database med kendte bruger SBD-nøgler. AccessZone PcManagement System tildeler adgang ved at sende en åben port, bom eller dørlås kommando til AccessZone GateController, hvis SBD-nøglen er gyldig og i overensstemmelse med SBD-nøglens parametre. AccessZone Control System kan med denne opsætning kontollere adgangen for et næsten uendeligt antal SBD-nøgler, kun begrænset af ressourcerne på den PC, hvor AccessZone PcManagement System kører.

 

Bluetooth og RFID Læser

AccessZone AccessReader kan også gøres tilgængelig med en RFID læser (på nuværende tidspunkt ikke understøttet). Det bliver dermed muligt at udvide et eksisterende adgangskontrolsystem, der anvender RFID, med mulighed for også at læse det unikke Bluetooth ID fra eksempelvis en mobiltelefon. Man kan dermed langsomt overgå til Bluetooth teknologi eller vælge at bruge begge teknologier i en kombineret løsning.

 

LonWorks og Wiegand

AccessZone Control System kan også gøres tilgængelig med en LonWorks eller Wiegand interface (på nuværende tidspunkt ikke understøttet). Det er med denne opsætning muligt at opgradere et eksisterende adgangskontrolsystem, der anvender LonWorks eller Wiegand, med mulighed for at læse det unikke Bluetooth ID fra eksempelvis en mobiltelefon og derved opnå adgang til det sikrede område. AccessZone GateController System kan tilbydes med et LonWorks eller Wiegand interface, som tillader den at være en del af netværket.
LonWorks (Local Operationg Network) er baseret på LonTalk protokollen, som blev udviklet af Echelon i 1988. Den er blevet en industriel standard for konstruktionen af mange subsystemer indenfor byggeindustrien så som HVAC (Heating, Ventilating, and Air-Conditioning), lysnet, strøm overvågning og adgangskontrol. Det er kendt som ANSI/EIA709.1 standarden.
BACnet, EIB (European Installation Bus) eller KNX er andet netværk standarder.

 

Biometrisk læser

AccessZone Control System kan tilbydes med biometrisk læser. Læs fingeraftryk og send bruger ID til AccessZone PcManagement System (ikke understøttet på nuværende tidspunkt).

 

Sluse funktion

AccessZone Control System kan konfigureres op til at virke i en sluse funktion. Denne konfigurering kræver sammenspil med 2-3 AccessZone GateController System'er. Dette sikre at passage kun er mulig i en retning ad gangen. Størrelsen af slusen kan individuelt justeres og tilpasses alle tænkelige forhold – fra små personsluser til store lastvognssluser.

 

Remote Desktop

Det er muligt med remote desktop at fjernstyre AccessZone PcManagement System fra en anden PC. Man kan overvåge adgang og give adgang på distancen.

 

SMS som adgangsnøgle

AccessZone Control System kan også åbne port, bom eller dørlås efter at have modtaget en SMS (på nuværende tidspunkt ikke understøttet). AccessZone GateController System skal køre i et normalt mode, hvilket vil sige at den er forbundet via enten Bluetooth eller et kabel til en PC, der kører AccessZone PcManagement System. AccessZone PcManagement System indeholder databasen med kendte SBD-nøgler og tillader adgang, hvis SMS'en kan identificeres og er i overensstemmelse med den pågældende SMS nøgle indstilling.
På denne måde er det muligt for en besøgende at ringe til vagthavende eller til receptionen, som så kan sende en SMS for at åbne port, bom eller dørlås for den ventende besøgende fra distancen. Dette betyder, at sikkerhedspersonalet eller receptionen, med denne fantastiske funktion, kan åbne port, bom eller dørlås til det sikrede område, uden at skulle sidde ved den PC, der kører AccessZone PcManagement System.

 

Denial Of Service - DoS

Der findes ingen effektive måder helt at undgå DoS angreb. Man kan dog gøre mange tiltag for at mindske risikoen.
Man kan gøre mange til selv for at undgå DoS angreb. Først og fremmest er det vigtigt at sikre den PC, som kører AccessZone PcManagement System. Sårbarheder kan udnyttes til et DoS angreb, hvor en angriber sætter systemet ud af drift eller overtager styringen af systemet:

  • Installerer et anerkendt anti-virus program og sørg for at holde det opdateret
  • Installerer en firewall og konfigurerer den ordentlig
  • Sørg for at få installeret alle sikkerhedsopdateringer til Windows XP/Vista fra Microsoft
  • Faste procedure for håndtering af SBD-Nøgler og PIN koder

AccessZone Control System er designet til at modstå DoS angreb, dvs. at sikkerheden aldrig vil blive kompromitteret i tilfælde af et DoS angreb.

Adresse:
Skalhuse 5
9240 Nibe
CVR nr.:31575370

Tlf: +45 30 65 49 01